Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Τοποθέτηση Προέδρου ΠΟΜ.Α.με.Α Αντώνη Χαροκόπου για ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

Αγαπητοί Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Θα επιθυμούσα να αναφερθώ στα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ διότι γνωρίζω το θέμα ως εργαζόμενος στο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Ζαρουχλείκων  αλλά και ως Δημοτική Αρχή στο κτίριο της Κανελλοπούλου.

Στα προγράμματα που λειτουργούν συμμετέχουν καθημερινά παιδιά και νέοι με νοητική αναπηρία, αυτισμό, κινητικές και πολλαπλές αναπηρίες και τους δίνεται η δυνατότητα της δημιουργικής απασχόλησης μέσα από ατομικές και ομαδικές δραστηριότητες (ζωγραφική, θεατρικό παιχνίδι, Εκπαιδευτικά προγράμματα με Η/Υν κ.α.). Υπάρχει η δυνατότητα παροχής συμβουλευτικής-ψυχολογικής υποστήριξης στα άτομα με αναπηρία καθώς και στις οικογένειές τους. Επίσης απασχολούνται και παιδιά ηλικία 6 έως 12 ετών.

Θεωρώ ότι είναι υποχρέωσή μας να στηρίξουμε τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ ούτως ώστε να συνεχίζουν να χρηματοδοτούνται από την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.). Σε περίπτωση που αυτό δεν καταστεί εφικτό, να μεριμνήσουμε για να χρηματοδοτηθούν από ιδίους πόρους του Δήμου Πατρέων στα πλαίσια της Κοινωνικής Πολιτικής που ακολουθεί.


Σας Ευχαριστώ.