Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Χαιρετισμός Γενικής Συνέλευσης

Θα ήθελα να χαιρετίσω όλους τους αντιπροσώπους των σωματείων-μελών της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων  Ιονίων Νήσων που παρευρίσκονται σήμερα στη Ετήσια Γενική Συνέλευση όπως επίσης και να ευχαριστήσω θερμά τον Πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Φόρουμ και της Παγκόσμιας Οργάνωσης για την Αναπηρία, κο Βαρδακαστάνη Ιωάννη για την παρουσία του σήμερα που μας τιμά ιδιαίτερα.

Βάσει του άρθρου 8 του καταστατικού της Ομοσπονδίας σε περίπτωση που η πρώτη Γενική Συνέλευση δεν βρίσκεται σε απαρτία συνέρχεται την δεύτερη φορά με οποιονδήποτε αριθμό παρόντων αντιπροσώπων. Η Αρχή μας είναι να τηρούμε πιστά το καταστατικό αλλά πιστεύω ότι η Γενική Συνέλευση δεν είναι τυπική αλλά αποτελεί ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή και να επικοινωνήσουμε με τον κόσμο.

Όπως όλοι γνωρίζεται, η περίοδος που διανύουμε είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Οφείλουμε να διαπνεόμαστε από αλληλεγγύη και σύμπνοια, τοποθετώντας στο περιθώριο προσωπικά θέματα προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Ο χρόνος που πέρασε ήταν πολύ δύσκολος με γενικότερη συρρίκνωση των εισοδημάτων και σοβαρότατα προβλήματα να πλήττουν το χώρο μας (οικονομική και κοινωνική ύφεση, λιτότητα, ανεργία κ.α.)

Προσπαθούμε καθημερινά να παρακολουθούμε τα τεκταινόμενα και να παρεμβαίνουμε με σκοπό να προστατεύσουμε τα κεκτημένα δικαιώματα μας.

Αρχή της Π.ΟΜ.Α.μεΑ Δ.Ε. & Ν.Ι.Ν από την πρώτη στιγμή της ιδρύσεώς της ήταν και είναι η συνεργασία με το ανώτατο όργανο δηλαδή την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία η παρέμβαση για όλα τα θέματα που της κοινοποιούνται από τα μέλη της αλλά και ζητήματα που απευθύνουν οι πολίτες.

Ύστερα από εκλογές που διεξήχθησαν στις 23 Μαρτίου 2012 το ισχύον Διοικητικό Συμβούλιο που έως και σήμερα συνεργάζεται άριστα και με συναδελφικότητα απαρτίζεται από τους κάτωθι:

Πρόεδρος: Χαροκόπος Αντώνιος (Περιφ. Ενότητα Αχαΐας)
Αντιπρόεδρος Α’: Μαδιάς Θεόδωρος (Περιφ. Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας)
Αντιπρόεδρος Β’: Παπαδάτος Ιωάννης (Περιφ. Ενότητα Ηλείας)
Γενική Γραμματέας: Παναγοπούλου Βασιλική (Περιφ. Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας)
Αναπλ. Γενικός Γραμματέας: Συριόπουλος Διονύσιος (Περιφ. Ενότητα Αχαΐας)
Ταμίας: Λίβανος Ανδρέας (Περιφ. Ενότητα Αχαΐας)
Αναπλ. Ταμίας: Καλύβας Νικηφόρος (Περιφ. Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας)
Οργανωτικός Γραμματέας: Παπαστεφανάτος Γεράσιμος (Περιφ. Ενότητα Αχαΐας)
Αναπλ. Οργανωτικός Γραμματέας: Ρήγας Ανδρέας (Περιφ. Ενότητα Αχαΐας)
Μέλος: Γρέκας Ιωάννης (Περιφ. Ενότητα Ζακύνθου)
Μέλος: Παπαναγιώτου Παντελής (Περιφ. Ενότητα Ηλείας)

Η επιτυχία του συνεδρίου σε σημαντικό βαθμό οφείλεται στην στήριξη την οποία παρείχαν ο Δήμος Πατρέων, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία.
Τα οικονομικά έσοδα της Ομοσπονδίας θα είναι ελάχιστα αλλά θα προβούμε σε ενέργειες για να εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση από την Ε.Σ.Α.μεΑ αλλά και από άλλους φορείς.
 Τέλος, θα ήθελα να αναφερθώ περιληπτικά στις Παρεμβάσεις της Περιφερειακής Ομοσπονδίας από τις 18/02/2013 έως κα σήμερα.