Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Μήνυμα 3ης Δεκεμβρίου, Εθνικής Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία

Η 3η  Δεκεμβρίου είναι μια ημέρα που το μήνυμα της και οι αγώνες των ατόμων με αναπηρία παραμένουν επίκαιροι και διαχρονικοί όσο ποτέ. Είναι μια ημέρα που θυμίζει σε όλους μας πως το αναπηρικό κίνημα είναι δυνατό και διεκδικητικό, πολύ περισσότερο όταν κεκτημένα δικαιώματα κινδυνεύουν να θυσιαστούν στον βωμό της οικονομικής κρίσης και των ανατροπών που αυτή επιφέρει.
Όμως από τη μεριά μας οφείλουμε μπροστά στη νέα πραγματικότητα  που ξεδιπλώνεται να παραμείνουμε ακέραιοι στις θέσεις μας και να μην υποχωρήσουμε όσο δύσκολη και εάν είναι η συγκυρία.
Και το οφείλουμε όχι μόνο στους εαυτούς  μας  αλλά στις οικογένειες μας και στις νέες γενιές.
Η διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων των ατόμων με αναπηρία για πρόνοια καθολική, για πρόσβαση στην παιδεία, στον πολιτισμό, για κοινωνική ασφάλιση, για εργασία και διαρκή εκπαίδευση πρέπει να γιγαντωθεί. Πρέπει να ορθώσουμε ένα ψηλό τείχος. Με ενότητα, όλοι μαζί χωρίς να περισσεύει κανείς μπορούμε να αντισταθούμε, να αγωνιστούμε, να διεκδικήσουμε: Ισχυρές Δημόσιες Πολιτικές και συγκεκριμένα διακριτά μέτρα για τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους.


Αντώνης Χαροκόπος
Πρόεδρος Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πατρέων